mandag 15. desember 2008

Tekster fra 1400- og 1500-tallet.

Selv om de tekstene som ble skrevet på 1400 og 1500-tallet er skrevet for veldig lenge siden, er det fremdeles mange teamer som ble tatt opp da som fremdeles er aktuelle i dag.
Tekster som handler om forskjeller mellom kvinner og menn for eksempel, er tekster som fremdeles er aktuelle i dag fordi de som skriver tekstene skriver om noe som ikke forandrer seg lett, eller som ikke kan forandre seg i det hele tatt. Når man skriver om forskjellene mellom mann og kvinne kan man gjøre det på to måter. Man kan skrive om de fysiske forskjellene, eller de psykiske forskjellene. De fysiske forskjellene er noe som ikke kommer til å forandre seg, så tekster fra denne tiden som handler om dette er fremdeles aktuelle i dag, selv om vi har utviklet kunnskapen vår om dette mye. Tekster som handler om de psykiske forskjellene mellom kvinner og menn kan også være aktuelle, og kanskje mer interessante. Det var nok mye større forskjell mellom menn og kvinner før enn det er nå.

Ellers kan det være spennende å lese gamle tekster for å lære mer om hvordan ting var før i tiden og se likheter og ulikheter med hvordan samfunnet var og hvordan det er i dag.

Ingen kommentarer: